Dane kontaktowe Ośrodka:

SPECJALNY
OŚRODEK SZKOLNO-WYCHOWAWCZY NR 2
W OTWOCKU
ul. Literacka 8
05-400 OTWOCK
tel. 22 779 35 04
e-mail: srodborow@o2.pl
sekretariat@glusiotwock.pl

Program EFS:



Program OSE:

Administrator serwisu:

  • Nauka:
    LEKCJE W PRACOWNI TECHNOLOGII GASTRONOMICZNEJ
  • 20150511_122439

      W ramach nauki w Technikum Gastronomicznym na procesach gastronomicznych pod opieką p. Beaty Skrzypek – Nowak uczymy się gotować, piec ciasta i przygotowywać desery. Zajęcia te dają nam praktyczne umiejętności i dużo satysfakcji. Uczymy się przygotowywać nie tylko potrawy tradycyjnej kuchni polskiej, ale także potrawy mniej znane.

    Na poniższych zdjęciach robimy:

    1)      Pierogi ze szpinakiem i mozzarellą,
    2)      Farsz na tartę,
    3)      Zupę krem z brokułów z grzankami
    4)      Kotlet pożarski
    5)      Krem brule- deser francuski
    6)      Suflet z sera
    7)      Pierogi ruskie
    8)      Ciasto piernikowe.

    Degustacje potraw to ulubiony przez nas czas zajęć po samodzielnym przyrządzeniu.

    Tekst napisali: Uczniowie II klasy Technikum Gastronomicznego

    Zobacz zdjęcia

    SPECJALNY OŚRODEK SZKOLNO-WYCHOWAWCZY NR 2 W OTWOCKU
    Administrator strony: mgr Mariusz Woronko, e-mail: mariuszworonko@glusiotwock.pl
    Powered by WordPress
    2008-2024

    Skip to content