Nauka:LEKCJE W PRACOWNI TECHNOLOGII GASTRONOMICZNEJ
W ramach nauki w Technikum Gastronomicznym na procesach gastronomicznych pod opieką p. Beaty Skrzypek – Nowak uczymy się gotować, piec ciasta i przygotowywać desery. Zajęcia te dają nam praktyczne umiejętności i dużo satysfakcji. Uczymy się przygotowywać nie tylko potrawy tradycyjnej kuchni polskiej, ale także potrawy mniej znane.
Na poniższych zdjęciach robimy:
1) Pierogi ze szpinakiem i mozzarellą,
2) Farsz na tartę,
3) Zupę krem z brokułów z grzankami
4) Kotlet pożarski
5) Krem brule- deser francuski
6) Suflet z sera
7) Pierogi ruskie
8) Ciasto piernikowe.
Degustacje potraw to ulubiony przez nas czas zajęć po samodzielnym przyrządzeniu.
Tekst napisali: Uczniowie II klasy Technikum Gastronomicznego