Sporządzanie i ekspedycja potraw z owoców
Dnia 18.03.2013 r. jak co tydzień uczniowie klasy I Technikum Gastronomicznego w pracowni gastronomicznej na zajęciach z procesów technologicznych w gastronomii pod okiem nauczyciela doskonalili i zdobywali nowe umiejętności praktyczne.
Uczniowie ubrani w odpowiednie stroje w grupach 2-3 osobowych mieli za zadanie wykonać następujące potrawy:
1. Kisiel malinowy
2. Galaretkę brzoskwiniową
3. Zupę owocową z makaronem
Ćwiczenie sprawiły wiele radości. Niektórzy po raz pierwszy mogli spróbować kisiel i galaretkę wykonaną z owoców. Do tego z pyszną bitą śmietaną.
Wiele satysfakcji sprawiło dekorowanie potraw.
Sami oceńcie – Czy to nie jest piękne i smaczne?
Zapraszamy do odwiedzania naszej strony.
Obiecujemy kolejne smakołyki.